tiistai 26. toukokuuta 2015

Villa Mökkerö


Se on pieni ja keskellä metsää. Se on vähän puiseva ja vähäisen kunnostuksen sekä suursiivouksen tarpeessa. Se on parvellinen ja saunallinen, ja sen terassilta voi ihailla ilta-aurinkoa, pian kukkivaa omenapuuta ja jo nyt kukassa olevia pensaita.


Se on Mökkerö, jolle ei voinut ottaa mökkivakuutusta siksi, ettei mökkivakuutuksia ole. Sen vuoksi sille otettiin huvilavakuutus. Ja koska sillä on nyt huvilavakuutus, sitä voi huoletta kutsua Villa Mökkeröksi.

Villa Mökkerö Lopen Vojakkalassa on ollut paikoillaan vajaat kymmenen vuotta. Se on vanhennut melko tyylikkäästi, mutta viime aikoina se on päässyt vähän rupsahtamaan. Päätimme papan kanssa palauttaa sen kuosiin ja ehostaa sitä maltillisesti, pikkuhiljaa ja luomumaisesti.

Villa Mökkeröllä on myös pienenpieniä kavereita: on vierasmökkerö, on leikkimökki ja on erillinen sauna. Kaikki ne kuuluvat samaan pihapiiriin ja mökkeröperheeseen, jonka taustalla talkooporukkaa odottelee vielä melkoinen kasa epämääräistä roinaa.

Kun roinat, rotanloukut ja muu ylimääräinen on saatu kuljetettua kaatopaikalle, on aika nauttia luonnosta ja kesästä juuri niin kuin me mökkeröläiset itse haluamme.

Parilla ensivisiitillä tapasimme myös paikallisia, naapurin rouvan koirineen sekä paljon pienenpieniä eläjiä, mm. leppoisasti pihapiirissä liihottelevan suruvaipan, smaragdinvihreän koppiksen sekä hurjannäköisen ötökän, joka ei ollut hämähäkki eikä kuoriainen, ja sammakonkin.


Paikoin luonto oli ryhtynyt paikkaamaan edellisten asukkien jälkiä. Mm. roinakasan päälle jätetty matto oli saanut uudeksi peitokseen kerroksen karhunsammalta ja näytti kerrassaan viehättävältä muun sotkun seassa.

Kovin suuria kunnostussuunnitelmia Mökkerölle ei ole eikä sen pihapiiristäkään ole tarkoitus tehdä kukoistavaa puutarhaa. Metsäinen kuntta saanee pikkuhiljaa vallata alaa nurmikolta. Pappa haluaa kuitenkin ehdottomasti säilyttää siitä osan pelikenttänä sekä lastenlastenlapsille että Rafulle. Mumska puolestaan aikoo istuttaa terassikaiteen äärelle iki-ihanan köynnöshortensian, sellaisen, joka aikoinaan miltei peitti Puhiksen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti