lauantai 20. kesäkuuta 2015

Nyt – keskellä kesää

Juhannus, keskikesän juhla, ei osu keskelle kesää eikä nyt ihan muutenkaan oikealle paikalleen. Päivä pitenee tästä vielä viikon verran. Sitten taas yö lisää osuuksiaan.

Mumskan mummilla oli tapana huokaista kokolla, että kohtahan tämä kesä on mennyt, vaikka järvivesi ei ollutkaan vielä ehtinyt lämmetä mukavaksi uida ja vaikka kukkein aika oli varmasti edessäpäin. Ajalla kun on tapana rientää...

Tähän asti kesäkuuta on meilläkin pitänyt kiireitä. Toukokuun viimeisen viikon olimme papan kanssa kuntoutuksessa Maskussa. Saman ajan Rafu vietti tyytyväisenä hoidokkina Toivontiellä.


Maskussa ei tapahtunut ihmeitä emmekä me niitä odottaneetkaan, mutta parkinsonin tarkastelu eri ammattilaisten näkökulmasta teki hyvää ja tuntui mielekkäältä. Tuntui, että maskulaiset tekivät parhaansa ja paneutuivat jokaisen asiakkaan tilanteeseen huolella. Sekin on jo jotain, kun keskussairaalatasolla on joutunut tottumaan siihen, että vastaanottoaika on ”jollekin” neurologille. Erään poliklinikkahenkilön sanoin: ”No, eikös se ole ihan hyvä, että Teillä on kuitenkin aika Lääkärille”.

Kesäkuvis ja ihana IlonaKesäkuun ensimmäisellä viikolla mumska sai tutustua oikein kunnolla pienimpään tyttärentyttäreensä, Ilonaan. Tämä sen vuoksi, että tytär oli jonkin aikaa toipilaana ja joutui välttelemään vauvan nostamista. Niinpä me vietimme paljon aikaa Ilonan kanssa vaipanvaihtojen ja muiden toimien välilläkin, juttelimme niitä näitä, katselimme syvälle silmiin, hymyilimme ja opimme tuntemaan toisemme jo aika hyvin. 

Ihan vielä Ilona ei hersyttele hymyä kameralle, mutta kameran takaa kurkkaavalle mumskalle se irtoaa jo herkästi.


Ilonan isot siskot, Sara ja Nea, aloittivat kesälomansa kesäkuviksella, jonne neidit riensivät aamuisin juoksujalkaa. Viikon upean aherruksen jälkeen sankarit ja satuhahmot heräsivät eloon. Tuloksena oli kaksi ihanaa prinsessaa, joista luonnokset tehtiin jo ensimmäisenä kuvispäivänä. Sen jälkeen vaatteet, korut ja muut asusteet taiteiltiin Mirva- ja Merja-opettajien opissa ripeässä tahdissa valmiiksi ja puettiin ylle yleisön nähtäviksi päätösjuhlassa.

Maalari maalasi valkoista...


Villa Mökkerö odotteli alkukesän viileydessä kärsivällisesti kävijöitään. Yhden illan talkoissa Dynamon käsisvahvat pojat pistivät tuulemaan ja kasasivat kaikkea kauppasopimuksessa jätettäväksi luvattua roinaa siirtolavallisen verran.


Samana iltana laskettiin myös Montun rannasta vapautunut vene Kaartjärven rantaan. Paatin neitsytmatkan järvellä tekivät isot työt isänsä kanssa ja vakuuttivat, että tosi kivaa oli.


Pappa ja mumska yhdessä karvaisen kaverinsa Rafun kanssa keskittyivät sen sijaan Mökkerön osittaiseen valkaisuun. Katto parven osalta sekä pari seinää saivat ensin valkoisen pohjamaalikerroksen ja sitten damastisävytyksen.

Huh, olipa se nopeasti sanottu, mutta paljon työläämmin tehty. Yläviistoon maalin siveleminen ja tuolilla keikkuminen kun ei liene ergonomisesti kovin hyvä järjestely. Mutta tehty mikä tehty. Niin saimme valoa tupaan eikä tarvinnut turvautua hölmöläisten konstiin valon kantamiseksi.


Sillä aikaa, kun vähintään toinen meistä maalaili, vietti Rafu suorastaan kissanpäiviä. Se juoksi omaa vilkkujuoksuaan, ryntäili ja säntäili onnellisena vapaudestaan. Ja vähän väliä se kävi nuuhkaisemassa, että pappa ja mummi ovat paikalla. Kiltti poika.

Mökkeröurakoinnin seurauksena olemme kaikki kolme kuorsanneet kesäöissä aikasen sikeästi. Pisimmän urakkapäivän jälkeen Rafukin nukkui rennosti aamusta iltaan. Sitten, jossain vaiheessa tätä rumbaa, se oppi nostamaan jalkaansa. Ja nyt se merkkaa melkein kaikki nurkat täällä kotona. Se merkkaa, vaikka kuinka olen yrittänyt sanoa sille, että meidän omia nurkkia ja tavaroita nämä täällä ovat ja että papan ja mumskan yhteiset kamat ovat myös sen omia.Onko nyt niin, että hauvavauva on todellakin tullut murkkuikään? Minusta tuntuu, että Raffe on tulkinnut koirien fb-viestejä ja päättänyt ryhtyä merkkauspuuhiin vähän liiankin tunnollisesti...  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti