tiistai 22. joulukuuta 2015

Joulu on taas...Tähdet ripustettu ikkunaan, kestokuusi kannettu yläkertaan, eilen ostetut pienet ledituikut vaihdettu tänään toimiviin, joulumatto kaivettu esiin naftaliinista, rosollin ja mokkolooran ainekset hankittuina ja suurin osa lahjoista paketteihin kääräistynä. Ja hedelmäkakkukin on ollut jo pari päivää maustumassa. Näin pitkällä meidän joulu on tänään, vuoden lyhyimpänä päivänä.

Vaikka tekeillä onkin ihan vain pieni joulu, ollaan meillä tällä kertaa harvinaisen ajoissa asialla. Huomiseksi on listalla kauppareissu, jolla on tarkoitus hankkia loput jouluherkut, ja sitten vielä viimeistelyt, tärkeimpänä pukin pajan raivaaminen pois ruokasalista.


Viimeistään aattona pitää lahjakassi yhyttää pukinkonttiin. Tosin viime jouluna tytöt totesivat, että pukki tuli ihan itsekseen ja että vikkelät tontut olivat roudanneet valtavan lahjaröykkiön kodin alaovelle. Niihän siinä kävi. Ja saataa käydä tälläkin kertaa...

Huomenna, kun päiväkin on rippasen tämänpäiväistä pitempi, on joulu jo ovella. Lumeton joulu lupaa kaunista, kynttilöiden ja valojen loistetta sekä ikkunassa kauniisti kimaltavia vesipisaroita.

Lumi tulee sitten aikanaan, joulu huomisen jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti