maanantai 1. tammikuuta 2018

Hyvää vuotta 2018


Hyvää uutta vuotta toivotellaan jo heti Tapaninpäivän jälkeen ja toivotuksiahan saa jatkaa melkeinpä niin kauan kunnes tottuu kirjoittamaan sujuvasti vuosilukuun kasin - seiskan tilalle.

Vuosi vaihtui. Kovin suurta muutosta se ei meille merkinne. Sama Parkinson piruilee jatkuvasti papalle ja mumskan flunssa, joka yltyi inhottavaksi jo joulun jälkeen, jatkuu ja melkeinpä tuntuu tiukentavan otettaan. Influenssarokotus ei todellakaan tainnut nyt tepsiä.

Flunssan ansiosta vuoden viimeisenä päivänä oli kuitenkin lupa lekotella ja katsella kolme Kaurismäki-leffaa putkeen ja ihmetellä miten syvälle nyt 101. vuottaan elävään Suomeen nuo kuvat ja jäyhät repliikit johtavatkaan. Ja ihan toisenlaisen elämyksen tarjosi edellisiltainen "Järven tarina", jonka soisi vaikkapa jokaisen koululaisen näkevän. Meidän järvissämme on elämää ja kauneutta. Se vain pitää nähdä!

Hyvän vuoden toivotukset tulevat tässä vuosikerta-amarylliksen kuvan kanssa. Se on viimejouluinen lahja, joka vietti kesän Mökkerön portaiden vieressä pitkässä heinikossa. Kun syksyllä otin sen kaupunkiin, sen lehdet olivat pitkät ja etanoitten rei'ittämät, niin rumat, että leikkasin kaiken sipulista kasvavan pois. Ns. kasvatusikkunalla, verhon takana, amaryllis toteutti tutun kasvun ihmeen. Sen sipulista nousi todella pitkä ja tukeva kukkavarsi ja pitkät vahvat lehdet. Joulunajan se komisti neljine kukintoineen olohuonetta.

Nyt amaryllis on tehnyt tilaa uudelle vuosikertakukkijalle, orkidealle, joka ei aivan ehtinyt avata nuppujaan uudeksi vuodeksi. Mutta näinhän nämä vuodet menevät - yksi toisensa perään...

Nyt: hyvää vuotta 2018!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti