tiistai 17. maaliskuuta 2015

Terveisiä Hämeestä

Taas kerran pitää myöntää, että mumska on hämäläistynyt oikein perin pohjin. Niinpä hän tässä illalla laittautui taas tunnin myöhässä lenkille ja ryhtyi katselemaan korkealle taivahalle. Kovin pimeään paikkaan hän ei nyt päässyt, mutta sen verran varjoisaan, että tummuudesta erottui tuttu Otava ja joitakin himmeämpiä tähtiä - ja tietenkin ne pari suurta kiertolaista (?), jotka ovat viime päivinä näkyneet komeasti jo alkuillasta. Mutta ei reposia!

Epäilen kyllä, ettei taivaantulia ollut enää kunnolla näkyvissäkään, sillä Nurmijärven havaintoaseman punainen pylväs oli viime tunnin aikana jo hyvin matala edellistuntiin verrattuna. Ja kun kerran Otavan seitsemän tähteäkin näkyivät, olisi ison loimotuksen kyllä pitänyt näkyä kaupungin valosaasteessakin.

Valoa Riksun pimeyteen toivat sen sijaan radan ja sahan valojen kiilat ja höyryt, Prisman valotolppa, kirkonmäen valaistus sekä Rautatienpuistossa vielä jollakin parvella loistavat siniset jouluvalot. Valoa kaupungissa tuntui tänä iltana olevan enemmän kuin tarpeeksi, vaikka yleensä katuvalot ovat tuntuneet vain vaivaisilta tuikuilta.

Näin tässä vaan taas kävi, vaikka Tuomas laittoi hyvissä ajoin alkuillasta revontulivaroituksen ja uutisissa luvattiin komeaa leiskuntaa ihan etelässäkin. Hienoja kuvia illan taivaallisesta näytöksestä löytyykin mm. Ursan Taivaanvahdista, http://www.taivaanvahti.fi/observations/browse/pics/0/observation_id. Suurin osa kuvista on otettu jo tuntia ennen kuin mumska pääsi jalkeille...


Revontulikuvan sijaan liitän tähän nyt kuvia räiskähtelevästä Rafustamme. Uusi kampaustyyli, joka on ollut käytössä pari päivää, on osoittautunut hyväksi ja hyvin huvittavaksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti