keskiviikko 27. elokuuta 2014

Pensassatoa PuolastaIhanan isoja, aromikkaita mustikoita, illalla jätskin kanssa ja aamupalana jugurttia maustamassa. Herkullista ja hyvää – tosin aika hintavaa, 4,45 euroa/300 gramman rasia mustansinisiä möllyköitä.

Pappa toi mustikat kauppareissultaan, kun marjojen metsästys jäi meiltä tänä kesänä yhteen etsiskelyretkeen. Se oli turha reissu, jos tarkoitus oli vain kerätä majoja, muuten oikein mukava.

Mutta mistä sormenpään kokoiset marjat ovat meidän lähikauppaan tulleet? Sitä piti katsastaa rasian etiketistä. Siitä selvisi, että ovat – tai oikeammin olivat – ”ensiluokkaisia Pirkka-pensasmustikoita”. Alkuperämaaksi ilmoitettiin Puola; olivat siis puolalaisia pensasmustikoita.

Puolan viljelmiltä rasioihin ne oli pakannut belgialainen hedelmäfirma. Puolassa vai Belgiassa? Sitä ei tuoteseloste kerro, mutta pakkauttajaksi se mainitsee Ruokakeskon.

No, väliäkö sillä, oliko mustikat kyyditty ensin Puolasta Belgiaan pakattaviksi vai pakattu jo Puolassa belgialaisen yhtiön toimesta Suomessa myytäviin rasioihin! Uskoisin, että sillä on väliä, sillä Puolan ja Belgian välillä on aikamoinen matka, samoin Belgian ja Suomen. Lähiruokaa mustikat eivät ainakaan olleet.

Oikea lähiruoka odottelee nytkin tuolla metsissä kerääjiään. Mustikoiden osalta kausi lienee ohitse. Nyt pitää vain odotella punaisia puolukoita. Ja kun ensimmäinen pakkasyö lämpenee aamusta kirpakaksi syysaamuksi, on aika suunnata lähisuolle karpaloita keräämään.

****************
Ja pensasmustikat ovat todellakin matkanneet pitkän pätkän ennenkuin ne päätyivät meille.
Ruokakeskon mukaan siis Puolasta Belgiaan ja sieltä Suomeen.
Mutta hyviä olivat!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti