perjantai 2. tammikuuta 2015

Ällökeli


Se on tänään. Se tarkoittaa, että maassa on jäätä, loskaa, hiekoitushiekkaa, lätäköitä ja lumenrippeitä. Niskaan tippuu kylmiä ja suuria vesipisaroita. Tuulee ja on hyytävän kylmä, vaikka kotimittari näyttääkin +8 astetta ja puhelimenkin säätiedot +4:ää.

Ällökeli on havannankoiraihmisten nimitys juuri tällaiselle kelille. Nimi kertoo osuvasti koiran – tai ainakin havannalaisten – suhtautumisesta säähän. Se ällöttää niin, että tarpeilla käydään salamannopeasti ja sitten pinkaistaan talutin tiukalla jänisloikkaa kotiin. Tuntuukin, että tuo ällötys on koiralla geeneissä, sillä juuri näin Rafukin on reagoinut moisiin koiranilmoihin.

Kun tammikuun vesisateissakin on löydettävä jotain positiivista, löytyy sitä ihan lähimuistista. Meillähän oli aattona mahtava pyry, valkoinen joulu ja paukkuva pakkanen, ihan sellainen vanhanajan joulukeli.Muistin virkistykseksi tässä kuva Tapaninpäivän lenkiltä. Mitään höyryjä ei Graniitilla näkynyt, mutta kuvassa näkyy. Näkyy kuvaajan hengityshöyryt pakkaillassa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti