tiistai 3. syyskuuta 2013

Dementiasta ei tietoakaan!


88-vuotias äitini, meidän isomummi, joka on nyt viettänyt kokonaisen vuoden vuodepotilaana, totesi tänään: ”Nokiasta on isoja uutisia; on tullut koko päivän telkkarista. Ja kotimainen elokuva oli päivällä tosi tylsä.”

Sen suuremmin uutiseen kantaa ottamatta isomummi totesi vielä, että telkkarissa näytettiin myös entinen Nokian johtaja. ”Niin siis Ollila?” päättelin. Mummo rypisti otsaansa ja jäi seuraamaan analyytikkojen puheita.

Uutisten alettua hän sitten hihkaisi, että tuossahan se entinen johtaja onkin!” Ruutuun asteli Stephen Elop. ”Niin tämä! Ollilaa ei ole näytetty ollenkaan.”

Hieno juttu, tuo telkkari, Riihikodin potilashuoneessa. Se pitää asukkaan hänen niin halutessaan ajan tasalla. Meidän isomummin ei siis tarvitse kysellä Ville-setäni tavoin: ”Mitä maailmaan kuuluu?”

Innokkaana urheilumiehenä Ville ei aikoinaan, kymmenisen vuotta sitten, saanut sairaalassa tietoonsa jalkapallotuloksia eikä edes päivän uutisia. Vanhanaikaisen kuulolaitteen asentaminen potilaan korvaan oli liian haastava tehtävä silloiselle hoitohenkilöstölle, joten radion kuunteleminenkin oli mahdotonta eikä telkkaria ollut tarjolla.

Kai juuri Nokia-uutispäivän vuoksi päädyin tänään väkisinkin miettimään mahtaako meikäläisen sukupolvi selvitä aikanaan uutisista älypuhelinta hipelöimällä. Itselläni ainakin on vielä kovasti opeteltavaa, sillä uusi Lumiani odottaa taas latausta ja yhä ahkeraa ohjekirjan opiskelua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti