sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Uudelleensyntynyt Nukku-ukko

Nukku-ukko tuli meille silloin, kun Tintti, nyt kolmatta lastaan odottava tyttäreni, oli vauva. Siitä on siis aika kauan...

En muista kuka sen meille toi. Meillä se oli – eikä kukaan oikein tykännyt siitä. Se oli pönäkkä ja sinivalkoinen. Sen sininen tonttulakki kätki sisuksiinsa kulkusen. Kulkusen helinä oli hentoinen ja viehättävä – ehkä vähän ristiriidassa ukon ulkonäön kanssa.

Nukku-ukoksi tuo selvästi unisenoloinen olio nimettiin, koska meillä oli ennestään jo ”aito” Nukkumatti, se, joka heitti lasten silmille telkkarista unihiekkaa, hiekkaa, jota meidän lapset menivät nojatuolin taakse piiloon.


Hyväkuntoinen Nukku-ukko onnistui siis selviämään lelukopassa reilut kolmekymmentä vuotta suuremmitta kolhuitta, kunnes joku meistä päätti lahjoittaa sen hauvavauvalle retuutettavaksi. Ja sitähän Rafu-vauva teki; puri ja pyöritti, veti lakista ja jyrsi rinnuksista. Talven kynnyksellä Nukku-ukon sisukset alkoivat pilkottaa siniraitaisen paidan alta.


Hyvärunkoinen, mutta haperoa neuletta päällimmäinen kerros. Niinpä mumska FB:n jämälankaryhmäläisten ideoitten ja kuvien innoittamana penkoi omia lähivarastojaan ja etsi sopivan virkkuukoukun. Niin sitten syntyi uusi Nukku-ukko, vähän iloisemman näköinen kuin entinen, paksunahkainen ja lakistaan edelleen helisevä.


Uudelleensyntynyt Nukku-ukko riemastuttaa nyt puolivuotissynttäreitään viettävää Rafua ja koettelee sinnitellä sen ”hellässä” käsittelyssä vielä toisetkin puoli vuotta. Ehkä se viimeistään sitten on tehtävänsä tehnyt ja joutaa päätymään osaksi luonnon suurta kiertokulkua vaahtomuovisine sisuksineen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti