lauantai 18. lokakuuta 2014

Jäädytetyt jalat


Jostain selkäytimestä se ilmestyi. Keittiössä. Siis, kun laitat ruokaa, et liiku – tai jos liikut, et liikuta jalkojasi ennen kuin vilkaiset pikaisesti ympärillesi: varot koiraa!

Selkäytimeen se oli iskostunut Rusinan aikaan. Rusina rakasti ruokaa ja oli aina mukana sitä keittelemässä, kerjäsi ja aika usein onnistuikin saamaan makupalan jos toisenkin. Rusina-koira oli ”lievästi” ylipainoinen, mutta niin hellyttävä kerjätessään, että tuskin kukaan meistä pystyi sitä vastustamaan.

Mutta tämä hurmuripoika, Rafu! Kyllä Rafukin käväisee joskus keittiössä, mutta ei näe siinä mitään erityistä hohtoa. Keittiö tuntuu olevan sen mielestä huone siinä kuin muutkin. Ehkä asiaan vaikuttaa sekin, että Rafulle on ollut ruokaa tarjolla melkein joka huoneessa. Ja siihen syynä on ollut Rafun alkuun lähes olematon ruokahalu ja ripulointi.


Mutta hyvinkääläisellä eläinlääkäriasemalla käynti, antibiootti, erikoismaittavat herkut ja varmaankin myös papan kotiutuminen sairaalasta, on alkanut purra Rafun vaivoihin. Välillä hyvin väsynyt koiravauva alkaa olla taas oikeanlainen itsensä, iloinen, pomppiva karvapallo, mukavasti leikkihaukkuihin vastaava koiruli ja lelujensa kanssa puuhaavaa hauva.


Mutta tarkkana tämänkin viuhahtajan kanssa on oltava. Se on niin pieni ja niin nopea ja sen tassut tepsuttelevat niin ääneti, ettei oikein koskaan tiedä missä se on ja milloin kirmaisee paikalle. Jaloista se pitää ja paljaista varpaista erityisesti.

Viikko uudessa kodissa on ollut pienelle koiralle varmasti jännää ja stressaavaakin aikaa. Meillä se tuntuu jo oppineen nimensä, Rafun. Toki se perheen perinteiden mukaisesti on saanut jo tukun muitakin kutsumanimiä, esimerkiksi Raffeli, Rauf, Rafael...

Tänään Rafu sai tuta myös koiranelämän ensimmäiset komistushetket, kun sen turkki harjattiin kynsien leikkuun jälkeen. Sitten se kävi papan avustuksella nuuskuttamassa raikkaita syksyn lehtiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti