tiistai 11. kesäkuuta 2013

Mitä isot edellä...


Heräsin aamuyöstä kummalliseen ääneen. Se ei ollut ovisummeri – tai jos oli, oli jonkun muun. Sitten kuului ääniä, puhetta, josta en saanut selvää. Ajattelin, että graffittimaalarit ovat taas liikkeellä ja koetin saada uudelleen unen päästä kiinni.

Sitten makuuhuoneen seiniä alkoi kiertää sininen välkkyvalo!

Valo tuntui tulevan melkein meidän ikkunan alta, ja yhtäkkiä säästöpankin katolla olevan valokuution takaa kohosi musta savupatsas. ”Naapurissa palaa!” totesin ja suljin ikkunat, ettei savu tunkeutuisi sisälle.

Onneksi tuli ei kuitenkaan riehunut naapuritalossa, vaan Hämeenkadulla, naapuritalon parkkipaikalla. Siellä oli auto ilmiliekeissä. Paloauton miehistö hääri sen ympärillä, ruiskutti vettä ja lopulta sammutusvaahtoa höyryävän auton täyteen.

Paloherätys tuli kello kolmen aikoihin, jolloin Riksun kadut olivat tyhjiä. Vain neljä ”pikkutyttöä” ohitti palopaikan käsikädessä ihmetellen. Toki nurkalla seisoskeli myös pari miestä ihmettelemässä öistä näytelmää.

Aamulla pappa totesi, että tämähän on kuin ison maailman menoa pikkukaupungissa: auto palaa keskustan parkkipaikalla, katusoittaja soittaa supermarketin edustalla ja pakin edessä on vähän väliä joku kerjäämässä. Minä en niitä kerjäläisiä ole huomannut, mutta katusoitto on ollut ihan piristävää – ja perustunut ainakin toistaiseksi vapaaehtoisiin ropoihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti