keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Odotuksia



Tyttäreni näyttää mielestäni päivä päivältä kauniimmalta kasvavan masunsa kanssa. Perheeseen odotetaan kolmatta lasta. Odotuksessa ovat mukana myös pikkutytöt, joille tietenkin aika on pitkä.

Vauvauutisen mumskalle kertoi Neppu, 4 v., niin hymyilevänä kuin ikinä mahdollista. Ja mumska oli tietenkin iloisesti yllättynyt...

Kun uutinen ehti päiväkotiin saakka, tiedusteltiin siellä Nepulta vanhempien luvalla tiedon paikkansapitävyyttä. ”Kyllä, meille tulee vauva! Mutta papalle ja mummille tulee ennen sitä hauvavauva”, oli Neppu kertonut silmät loistaen.

Näin se on. Perheeseen tulijat ovat isoja ja iloisia uutisia, tarkoin harkittuja ja suuren muutoksen tuojia. Viidettä lastenlastani joudun odottamaan vielä ensi vuoden puolelle. Hauvavauva tullee meille noin kuukauden kuluttua.

Huominen on sen vuoksi jännittävä päivä. Tapaamme silloin ensimmäisen kerran karvaisen vauvamme. Jo kuukauden päivät olemme puhuneet ”pojasta” ja Rafusta. Pappa on jopa sepittänyt monta tarinaa, miten Rafu missäkin tilanteessa käyttäytyy.

Rafu kai havannalaisestamme tulee – lähes ainoan tietämämme kuubalaisen kaimansa, Raul Castron, mukaan kotoisesti nimitettynä. Sopinee, sillä pennun äiti on nimeltään Lusia ja isä Rolle.

Perheen pienimmät merkitsevät tullessaan isoja muutoksia. Meille ikäihmisille pieni koira tuo jo riittävästi puuhaa ja arvelumme mukaan paljon iloa. Uskomme, että hauvavauva riemastuttaa myös lastenlapsia. Toivottavasti se ehtii oppia tärkeimmät koiruudetkin ennen kuin Nepusta tulee isosisko – Sappulin tapaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti