keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Kaksi kauppakassia



Tulin tiistaina kotiin mukanani kaksi ostoskassia, toinen täysin tyhjä, toisessa muutama alennusmyyntituote. Nuo pari paitaa ja hame eivät olleet varsinaisia alelöytöjä, vaan vastinetta sille, että olin viime viikon shoppailuinnossani hankkinut kaksi tuotetta, kahdesta eri myymälästä, ja ne molemmat menivät vaihtoon/palautukseen.

”Vaihto-oikeus 14 vrk ostokuittia vastaan”, lupasivat molemmat Merkoksessa sijaitsevat myymälät. Niinpä pyöräilin taas kuntoani kohentaen vaihtoreissulle.

Cittarissa palauttamani tuote tarkastettiin ja todettiin käyttämättömäksi. Minua kehotettiin sitten ystävällisesti valitsemaan jotain muuta – mieluiten tavarapuolelta – tilalle, jotta ostoksesta aiemmin maksamani summa voitaisiin hyvittää. Ok, siis ale-ostoksille!

Toisessa myymälässä, yhdessä meidän ruotsalaisistamme, sen sijaan ystävällinen myyjä otti vastaan palautustuotteen, näpytteli notulit kassaan, tarjosi minulle kuitin allekirjoitettavaksi ja laski rahat hymyillen kouraani. Pari ystävällistä sanaa vielä, ja se siitä!

Ruotsalaismyymälässä ei siis edes tarjottu mahdollisuutta vaihtaa tuote sopivaan – tai ostaa jo kassassa olevalla summalla jotain muuta. Toisessa sen sijaan pidettiin itsestään selvänä, että tavara vain vaihtuu toiseen, rahaa ei palauteta. En tosin sitä mahdollisuutta tiedustellutkaan.

Kauppiaan kannalta kannattavampi oli varmasti Cittarin käytäntö. Minäkin löysin – tosin pitkän etsinnän jälkeen – mielestäni ihan sopivat tuotteet vaihtoon. Ja maksoin vielä pikkuisen lisähintaakin: Ostokseni olivat todella edulliset. Maksoinhan niistä vain puuttuvat 10,95!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti